16 Şubat 2012 Perşembe

Cup-cake ve mini kekler :)

 Evet ilk tarifimi vermek uzereyim heyecanim dorukta (abartiyorum tabiki) 

Malzemeler 
2 cup kek un veya elenmis un
3/4 cup pudra sekeri ((Biz pek seker sevmeyen bir aileyiz bu cok tatli olmayan bi kek isterseniz sekeri biraz cogaltabilirsiniz)(Normal sekerde kullanabilirsiniz))
2 tsp kabartma tozu (yada 1 paket koyun direk olsun bitsin)
1/4 tsp tuz (cay kasiginin ucuyla yani hatta bir cimdik :):))
3/4 cup sut 
2 yumurta (oda sicakliginda)
2Tbsp tereyagi ( Turkiyedeki tereyaglari daha yogun ve kokulu oldugu icin 1 kasik tereyagi 2 kasik zeytinyagi koyabilirsiniz oda sicakliginda olmali)
1tsp vanilya (1 paket koysaniz yeterli :))
bolca hindistan cevizi

Firin 375F yani 180-190C de isitilir. Sut, yumurta, tereyagi ve yumurta mikserde once dusuk sonra yuksek ayarda cirpilir. Geri kalan tum malzeme elenerek karisima eklenir (hindistan cevizi haric). Karisim bir spatula yardimiyla birbirine yedirilir. Hamur tamemen karistiktan sonra bolca hindistan cevizi eklenir ve tekrar karistirilir. Normal kek kalibi kullaniyorsaniz eger kalip yaglandiktan sonra icine karisim dokulur. Yapismayan bir kek kalibi kullaniyorsaniz hamuru direk kaliba dokebilirsiniz. Kek firina verildikten sonra ilk 10 dakika hic bir sekilde kapagi acilmaz. Eger ufak kaliplarda yapiyorsaniz kurdan testi yapip pistiyse firindan cikartabilirsiniz. Buyuk kaliplar icin 10 dakika kadar daha beklemeniz gerekebilir.  Firindan cikardiktan birkac dakika sonra pudra sekeri ve tarcini karistirip ustunu susleyebilirsiniz.


Afiyet olsun


Lutfen goruslerinizi esirgemeyin hatalarimi ve dogrularimi bilmek beni cok mutlu eder...

2 yorum: